Spoedherstel brandschade Greenyard Fresh

Vervangen hoek- en koppelstukken in bestaand railkokersysteem

Greenyard Fresh Netherlands in Waddinxveen is specialist in warehousing, verpakken, rijpen en op- en overslag. Het bedrijf is onderdeel van Greenyard, wereldwijde marktleider in verse en bereide groente, fruit, bloemen en planten en logistieke diensten voor verse producten. De locatie Waddinxveen fungeert als transportknooppunt om overzeese import verder te vervoeren.

Recent ontstond brand in het energietransportsysteem waardoor de spanning wegviel en koeling niet meer mogelijk was. Met spoed werd een noodstroomaggregaat ingezet om de bedrijfsvoering te continueren.

Van 4 weken naar 7 dagen
Greenyard Fresh Netherlands kreeg bij contact met de oorspronkelijke leverancier te horen dat de hersteltijd op 4 weken werd geschat. Omdat de inzet van het dieselaggregaat zeer kostbaar is, voelde Greenyard zich gedwongen op zoek te gaan naar een snellere oplossing. Greenyard kwam via een van haar relaties in contact met STbenelux, specialist in railkokersystemen en leverancier van o.a. Starline en Canalis. STbenelux gaf na inspectie aan uitkomst te kunnen bieden in 7 dagen.

Afdichtrubbers
Op een hoogte van ruim 8 meter verving STbenelux de door de brand aangedane hoek- en koppelstukken. Daarbij stelden wij als railkokerexpert vast dat een van de afdekplaten van een koppeling niet goed gemonterd was, waardoor de afdichting niet voldoende functioneerde en er jarenlange blootstelling aan stof en condensvorming kon optreden. Op de warmste dag van het jaar, met maximale koeling, is uiteindelijk kortsluiting ontstaan die tot brand heeft geleid.

STbenelux verwacht binnenkort opdracht te verwerven om de resterende rail na te lopen op eventuele mankementen.

 

Terug naar het projectoverzicht. (http://www.stbenelux.nl/tp-28926-2/projecten)

 

 

Greenyard brandschade Greenyard brandschade
Greenyard vervangen deel Greenyard vervangen deel
Greenyard vervangen deel2 Greenyard vervangen deel2